Kayseri Şeker Fabrikasından İftar Yemeği

12 Haziran 2017

KAYSERİ ŞEKER’İN ŞEKER SOFRASI, GEMEREK CUMHURİYET MEYDANINA KURULDU

Gemerek  Bölge çiftçilerinin aileleri ile birlikte iştirak ettiği  Şeker Sofrası Gemerek Cumhuriyet Meydanında 1600 kişinin katılımıyla yapıldı.

Kayseri Şeker tarafından geleneksel hale getirilen ve bölge çiftçileri ile yöneticilerin bir araya  gelerek birlikte oluşturdukları  ve Gemerek’te kurulan Şeker Sofrasına,  Belediye Başkanımız Sayın  Mustafa  Demir, Çepni Belediye Başkanı Sayın Murat Uçar, İlçe Protokolü, Ak Parti ve MHP İl Meclis Üyeleri, BBP İlçe Başkanı Mahmut Ciritçi, Ziraat Odası Başkanı İhsan Sarıdağ, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erol Yıldırım, Muhtarlar ve Bölge çiftçileri aileleri ile birlikte iştirak ettiler.

Gemerek Şeker Sofrasında, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu,Yönetim Kurulu Üyeleri; Harun Halıcı, Hurşit Dede, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri; Av.Kaan Savruk,Mehmet Güntay,  Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdulkadir Güneş, Mustafa Demir,Nizamettin Çatak, Abdulah Borazan,Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner,Genel Müdür yardımcıları ve bölge çalışanları da Şeker sofrasına teşrif eden misafirlerle tek tek ilgilenerek sorunlarını dinleme ve gelişmeleri paylaşma imkanı oluşturdular.

Şeker sofrasında konuşan  Belediye Başkanımız Sayın  Mustafa Demir;Ayların efendisi olan Ramazan-ı Şerifi idrak ediyoruz. Başı Rahmet ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan  bir aydayız.Bu güzel sofralarda bizleri buluşturan 25 Mayıs 2017 tarihinde siz çiftçilerimizin büyük teveccühü ile başınızda görmek istediğiniz Sayın Hüseyin Akay ve yönetim kurulunu tüm çalışanlarını şahsım ve ilçem adına tebrik ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Daha nice iftarlarda birlikte beraber olmayı Yüce rabbimden niyaz ediyorum.Kazancınız bol olmasını temenni ediyorum.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında; Her sene bu mevsimde Ramazanın bu güzelliğini hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Görüyorum ki artık bu Şeker sofrası gerçek Büyük bir Kayseri Şeker  Aile sofrası oldu. Ev halkı top yükün bu soframıza teşrif ediyorlar.Bize şeref ve gurur veriyorsunuz.Önceden sadece erkek  çiftçilerimiz katılırdı.O zaman bu sofralarda aile olarak birlikte yaşamamız lazım dedik Allah razı olsun.Bunun çok güzel bir örneğini bize yaşatıyorsunuz.Allah ağız tadımızı ülkemizin, kurumumuzun birliğini ve bütünlüğünü bozdurmasın dedi.

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü; Bu birliğe, bütünlüğe katkı sağladığımız ölçüde bu vatana ve devlete karşı görevimizi yapmış oluyoruz. 25 Mayıs’ta yapılan Genel Kurulumuzda  teveccüh gösterdiniz ve bu görevi  tekrardan bize verdiniz. Allah razı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum.

Siz genel kurulda görevinizi hakkıyla yaptınız. Kadın çiftçilerimiz de olmak üzere çok sayıda bir katılımla Türkiye’ye örnek olacak bir genel kurul coşkuyla yapıldı. Sonucunda bizim de gurur duyacağımız bir sonuç elde edilmiş oldu. Bundan sonra yük bizim sırtımızda ve bizim elimizden geleni ortaya koyacağız dedi.

Mustafa Demir
MUSTAFA DEMİR