Özlenen Kar Yağışı Sonunda Geldi

19 Ocak 2018

Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir kar yağışının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Ocak ayına kadar kurak bir dönem yaşamalarına karşı son günlerde yağan karın çiftiyi sevindirdiğini belirtti.

Her bölgede olduğu gibi İlçemizde de iklim değişikliklerinden dolayı yağışların önemli oranda azaldığını söyleyen Başkanımız “Son yağan sulu kar mahsuller için çok iyi oldu. Memleketimizin sulama imkanları çok az olduğu için mahsullerin büyümesi büyük oranda yağmur ve kar yağışlarına bağlı.

Başkanımız  karın yavaş erimesinin toprağın nemlilik süresini uzattığını, bunun da tarım açısından önem taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

Yağışlar inşallah devam edecek ve çiftçimiz rahat bir nefes alacaktır buda ekonomimize yansıyacaktır bu sayede hem üretici hemde tüketici kazanacaktır, dedi.

Mustafa Demir
MUSTAFA DEMİR