06/08/2019 Tarihli İmar Komisyon Raporu

6 Ağustos 2019

Belediyemiz İmar Komisyonu, Sinan DURMUŞ, Hüseyin KARTAL ve Necla ERTURK ’ ün iştirakleri ile 06/08/2019 günü imar tadilatı Konulu gündemli toplanmıştır.

A-Bahçeli Mahalle ( Muhsin Yazıcıoğlu ) Kayseri Sivas bulvarı üzerinde bulunan 172 Ada 90 -91 ve 92 parsel nolu taşınmazların bulunduğu alanda Küçük Sanayi sitesi bulunmakta olup, kadastro yolu bulunmasına rağmen imar yolu bulunmadığından altyapı (kanalizasyon, içme suyu) yapılamadığı gerekçesiyle sanayi esnafı imar tadilatı talep etmektedir. Sanayi Alanı ilçemiz açısından önem taşıdığından ve altyapı yapılması için ve esnafın mağdur olmaması adına yatay 29001 – 29437 , dikey 27983 – 28545 koordinatları arasında kalan alanda Belediye imar planında yol atılması uygun görülmüştür

B- İlçemiz Karacalar Mahallesi 228 Ada 117 ve 119 nolu parseller üzerine yatırım yapılması planlandığından Belediye imar planında Ticaret Alanı görülen alanın imar tadilatı yapılarak ticaret ve konut alanı olarak değiştirilmesi talep edilmektedir. Yapılması planlanan yatırımın yerinde yapılan incelemelerde Ticari + Konut olarak imar tadilatının yapılması üye Nejla ERTÜRK tarafından uygun görülmüş olup. Komisyon Başkanı Sinan DURMUŞ ve Üye Hüseyin KARTAL tarafından uygun görülmemiştir.

Arif PEKER 15,05,2020