Veremle Savaş Eğitimi Haftası Mesajı

16 Ocak 2018

İnsan sağlığını tehdit eden hastalıklardan biri de veremdir. “İnce Hastalık” olarak da bilinen geçmişten günümüze kadar bu hastalık sebebiyle birçok insan yaşamını yitirmiştir.
Önceleri verem hastalığının tedavisi yapılamadığından, hastalar ölüme terk ediliyor; tedavisi olmayan, girdiği eve bir kâbus gibi çöken, ocakları söndüren, insanları sevdiklerinden koparan bir hastalık olarak tanımlanıyordu.Ülkemizde 1920 yılından sonra verem aşısı kullanılmaya başlanmasıyla, verem hastalığında bir azalma görülmüştür. Ayrıca veremle mücadele kapsamında Veremle Savaş Dispanserleri açılmıştır.

Veremle savaşta günümüzde büyük başarılar elde edilmiştir. Buna rağmen halkımızı verem hastalığına karşı bilinçlendirilmeli ve hastalıktan korunulması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gemerek Belediye Başkanı olarak,  insan sağlığını böylesine tehdit eden ama diğer taraftan da tedavisi mümkün olan bu hastalığa karşı toplumda farkındalık oluşturulması ve bu çalışmaların başarıya ulaşması temenni ve dileklerimle Verem Savaş Haftası’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.